Pasze Kury nioski

NIOSKA

Mieszanka paszowa pełnoporcjowa dla kur niosek (towarowych/konsumpcyjnych)od 21-go tygodnia życia.
Skład: śruty zbożowe (śruta kukurydziana, śruta pszenna), śruta poekstrakcyjna sojowa LINIA (40-3-2), chlorek sodu, węglan wapnia, fosforan jednowapniowy, oleje i tłuszcze surowe.

Składniki analityczne paszy:

Energia Metaboliczna

10,97 MJ/kg*

Wapń

3,62 %

Białko surowe

17,34 %

Fosfor ogólny

0,50 %

Tłuszcz surowy

2,62 %

Sód

0,13 %

Popiół surowy

12,25 %

Metionina

0,39 %

Włókno surowe

2,31 %

Met + cyst

0,72 %

Lizyna

0,85  %

Witamina A (E 672)

15000 j.m/kg

Treonina

0,65 %

Witamina D3 (E671)

2000 j.m/kg

Tryptofan

0,19 %    

*Energia Metaboliczna na podstawie procentowej zawartości niektórych składników analitycznych paszy

Dodatki:

1. Mikroelementy:

2. Witaminy:
Miedź (siarczan miedzi E4)pięciowodny siarczan miedzi 10 mg/kg Witamina E octan alfa tokeferolu    20 mg/kg
Żelazo (Fe – E1)jednowodny siarczan żelaza 40 mg/kg Witamina K3 (sól sodowa, siarczan menadionu)  3,0 mg/kg
Mangan (Mn – E5) tlenek manganu 100 mg/kg  Witamina B1 2,0 mg/kg
Cynk (Zn – E6) tlenek cynku 60 mg/kg    Witamina B2  5,0 mg/kg
Jod (I – E2) bezwodny jodzian wapnia  0,50 mg/kg  Witamina B6  3,0 mg/kg
Selen (Se – E8)selenian sodu 0,50 mg/kg Witamina B12        20 mcg/kg
    Witamina H (biotyna) 60 mcg/kg
    Pantotenian wapnia (Ca-D-pantotenian)  10,0 mg/kg


Dodatki zootechniczne:
Barwnik:

E161g-kantaksantyna 2 mg/kg


Pasza zgodna z Normą Zakładową ZN1/2009.
Udział procentowy materiału paszowego użytego do tej paszy można uzyskać od producenta.
Wykorzystać w ciągu 6 miesięcy od daty wytworzenia.
Wyrób stosować zgodnie z przeznaczeniem.
Numerem referencyjnym jest data produkcji na worku.
Data produkcji na boku worka.
Ten produkt zawiera organizmy genetycznie zmodyfikowane.
Weterynaryjny numer identyfikacyjny α PL 3016002p
Przechowywać w suchym pomieszczeniu.
Ilość netto 25 kg

Wyprodukowano przy użyciu prmiksów firmy Schaumann.
ROLPOL - ŻYWIENIE ZWIERZĄT Sp. z o.o.
64-600 Oborniki, Uścikowo 37 J
Tel.61 2963898 , 61 2971211 , fax. 61 2971210